Bile cu visine

de Panacris in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 5178 vizualizari

 

O noua reteta din seria Reciclabile ;) Fursecurile, turta dulce, biscuiții și celelalte uscături ce au rămas de sărbători, nu le putem da deoparte, se pot recicla într-un mod tare plăcut papilelor gustative. Bunatati pentru colindatori, chiar și așa reciclate ;) 
http://retete.panacris.ro/recipes/bile-cu-visine/

 

INGREDIENTE

  • cca. 400 g fursecuri/ turtă dulce/ biscuiți 
  • 50 ml lapte 
  • 250 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g pudră de roșcove 
  • 4 linguri sirop de căpșuni 
  • Pentru umplutură:
  • vișine din vișinată dezosate, adică fără sâmburi.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bile cu visine:

 

Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare.

Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen.

Se iau bucăți de aluat, se modelează, apoi aplatizează, iar în mijloc se pune o vișină, apoi se adună aluatul în jurul vișinei cu pricină, și se modelează, ca și plastelina, de pe vremea grădiniței, până se obține o bilă omogenă și compactă.

Bila se rulează prin amestec de nucă măcinată, asezonată cu zahăr și scorțișoară sau nucă de cocos/fulgi de migdale după preferințele fiecăruia.

 Bilele obținute se așază pe un platou, se lasă la rece până a doua zi ;) Apoi sunt numai bune de savurat alături de cei dragi și colindători. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bile cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (22)

mirela0911 1

31.12.2016, 22:15

Oooo, ce-mi plac!

Rocsi 1

01.01.2017, 22:38

Mmmm, ce bune or fi!

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:17

La bilute prezenta

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri 1 - 2 - 3